Vjernici Petrovaradina proslavili tekijski put križa

0

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2016/03/IMG_8007.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]Župljani petrovaradinskih župa i okolnih naselja, tradicionalno su i ove godine na Veliki petak sudjelovali u pobožnosti Križnoga puta u svetištu na Tekijama. Predvoditelj molitvenoga razmatranja u crkvi koje je prethodilo pobožnosti, bio je župnik petrovaradinske župe Sv. Rok, preč. Marko Loš. Citirajući korizmenu poruku pape Franje koju je uputio Crkvi u Godini milosrđa, naglasio je kako nas duhovna i tjelesna djela milosrđa podsjećaju da se naša vjere izražava u konkretnim i svakodnevnim djelima kojemu je cilj pomoći našem bližnjemu u tijelu i duhu. Znakovito je da se ova pobožnost odvija u svetištu koje ove godine živi dvostruki jubilej; Jubilej milosrđa i Jubilej 300. obljetnice Svetišta.

Uz Bogom dano sunčano vrijeme, u razmatranju Kristove smrti i muke ispred postaja pozadi crkve sudjelovao je prilično veliki broj vjernika koje je predvodio vlč. Ivan Rajković, župni upravitelj župe Uzvišenja sv. Križa u Petrovaradina. 

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2016/03/IMG_8009.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”][pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2016/03/IMG_8011.jpg” align=”right” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)