Završetak hodočasničke 2017. godine na Tekijama

U subotu 28. listopada 2017. na blagdan sv. apostola Šimuna i Jude Tadeja zatvorili smo hodocasničku godinu u Tekijskom svetištu. Sveta misa bila je osobito namjenjena našim bolesnim vjernicima koje su njihovi najmiliji doveli da bi cijela zajednica pokazala svoje zajedništvo s njima i njihovim patnjama u bolesti i nemoći i na jedan direktan i vidljiv način.

Rektor svetišta vlč. Rajković, u svojoj propovijedi osobito je istakao značaj duhovnog ozdravljenja koje daruje uskrsli Krist i značaj patnje koja nije uzaludna samo ako je sjedinjena sa Kristovom patnjom na križu za spasenje svijeta. U patnji i bolesti čovjek treba strpljenja, snage i jakosti i to važi jednako kako za bolesnike tako i za one koji se o njima brinu.

Poslije završetka sv. mise čije je pjevanje na orguljama predvodila orguljašica Stanislava Blažević, svi su bili pozvani da liturgijsko zajedništvo nastave u prostorijama Tekijskog muzeja gdje su marljive i darežljive ruke naših vjernika pripremile mali domjenak.

Zahvalni Bogu i Bezgrješnoj Djevici na protekloj godini svim hodočasnicima koji su pohodili ovo svetište obilje Božjeg blagoslova i neka ih prati zagovor naše nebeske Majke – pomoćnice kršćana.