Svetište Gospe Tekijske je u godini priprave za njegovu 300- tu obljetnicu  postojanja bilo i prvim odredištem Zajednice karmelskih laika Božanskog Srca Isusova iz Slavonskog Broda na njihovom godišnjem hodočašću, u subotu, 25.10.2014.  Na putu ih je pratila s. Monika  Havliček, poglavarica samostana Gospe Karmelske, s. Stanislava Vidačković, duhovna pratiteljica zajednice, te župnik župe Duha Svetog iz Slavonskog Broda vlč. Florijan Kvetek.

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2014/11/u-razgovoru-sa-upraviteljem-svetišta.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]Ljubaznošću domaćina – ravnatelja svetišta,  vlč. Stjepana Barišića, hodočasnici su upoznali povijest svetišta koje je otvoreno za sve koji se utječu zagovoru Majke Marije.

Nakon molitve u tišini u crkvi Gospe Snježne, hodočasnici su zajedno sa domaćinom molili križni put nadahnut  tekstovima svete Terezije, nakon čega su se okrijepili u župnoj kući, te uputili u Sombor, u crkvu Svetog Stjepana kralja gdje su imali susret sa duhovnikom Zajednice, ocem Zlatkom Žuvelom i  članovima Karmelskog svjetovnog reda.

Molitvom u ovom tristoljetnom Marijanskom svetištu, na svom putu do karmelskog  samostana u Somboru, odakle se zaslugom sluge Božjeg, oca Gerarada , karmelski red proširio i u Hrvatsku, hodočasnici su željeli izraziti svoju oslonjenost na Majku Mariju i povezati  se sa planetarnim  hodočašćem „ Put svjetla“ koje je, povodom početka obilježavanja petstote obljetnice rođenja sv. Terezije Avilske, krenulo 15. listopada  iz mjesta njezina preminuća, gradića Albe de Tormes.

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2014/11/križni-put.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”][pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2014/11/ljubazna-dobrodošlica.jpg” align=”right” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)