Generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije bio u posjeti Tekijama

0

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2015/04/mons-Ivan-Curic-generalni-vikar-620×400.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]Svoje želje, planove, ali i nedoumice u vezi načina organiziranja svečanog jubileja Tekijskog svetišta, Ravnateljstvo svetišta podijelilo je i sa preč. Ivanom Ćurićem, generalnim vikarom Đakovačko-osječke nadbiskupije koji je u subotu, 28. ožujka 2015.  bio u posjeti Tekijama.

U razgovoru koji se ticao složenosti cjelokupne organizacije jubileja, pažnja je posebice bila posvećena liturgijskom aspektu priprave i održavanja centralnog misnog slavlja čije će održavanje biti umnogome uvjetovano raspoloživim prostorom i inventarom Svetišta, ljudskim i kadrovskim potencijalima, te financijskim sredstvima. Vikar je, također, podržao dosadašnja nastojanja ravnateljstva Svetišta koje ono poduzima na putu što temeljnije duhovne, materijalne, kulturne i umjetničke obnove Svetišta, dajući nekoliko vrlo poticajnih prijedloga koji idu u prilog bogatijoj ponudi duhovnih sadržaja i programa Svetišta hodočasnicima.

Susret je završen u obostranom očekivanju da će nedavno formirani Organizacijski odbor za proslavu preuzeti na sebe kompletnu organizaciju koja će se odvijati pod blagoslovom i vodstvom srijemskoga biskupa, mons. Đure Gašparovića. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)