Tekije na pragu najveće proslave ikada

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2016/07/LOGO.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]Dragi prijatelji hodočasnici, približava se i “taj veliki dan”..

U povodu ovogodišnje 300. obljetnice Biskupijskog svetišta Gospe Tekijske u Petrovaradinu, s radošću Vas pozivamo na hodočašće i SREDIŠNJE LITURGIJSKO SLAVLJE koje će uoči svetkovine Gospe Snježne, u četvrtak 4. 8. 2016. u 19 sati, predvoditi apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani. Slavlju će prethoditi prigodni duhovno-glazbeni program s početkom u 16 sati u kojemu će sudjelovati Grupa RiM iz Zagreba i Vokalno-instrumentalni sastav “Tekije” iz Petrovaradina.

Sukladno međunarodnom i ekumenskom obilježju samoga svetišta koje predstavlja i spomenik kulture iznimnoga značaja, središnja jubilarna proslava okupit će u zajedništvu vjere, jezika i običaja sve podunavske narode čija su prošlost, sadašnjost i budućnost neraskidivo povezani sa ovim zavjetnim Marijanskim svetištem. U duhu jedinstva, sveta će Evanđelja i Molitva vjernih toga dana biti čitana na jezicima svih skupina hodočasnika koje sudjeluju u središnjem euharistijskom slavlju. 

Svete mise na sam dan svetkovine – Snježne Gospe, u petak 5. 8. 2016. bit će služene prema sljedećem rasporedu:

–        u 7 sati: pobožnost Križnog puta

–         u 8 sati: sveta misa na njemačkom jeziku

–         u 9 sati: sveta misa na mađarskom jeziku

–         u 11 sati: pontifikalna sveta misa na hrvatskom jeziku

–         u 19 sati: završna sveta misa na hrvatskom jeziku

 Svećenike koji koncelebriraju molimo da sa sobom ponesu albe i štole bijele boje, a vodiče organiziranih grupa da svoj dolazak blagovremeno najave telefonom na broj 064 315 02 35 ili slanjem e-maila na adresu tekije@gmail.com

 S radošću iščekujemo Vaš dolazak.

Dobro nam došli!

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2016/07/Velike-tekije-PLAKAT.jpg” align=”center” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]

1 thought on “Tekije na pragu najveće proslave ikada

Comments are closed.