Male tekije najavljuju središnju proslavu Velikog jubileja u Petrovaradinu

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2016/07/plakat-Copy.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]Dragi hodočasnici, štovatelji Gospe Tekijske!

Svečana euharistijska slavlja prigodom proslave svetkovine svetih Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije, tradicionalno će i ove godine biti služena u Biskupijskom svetištu Gospe Tekijske, u ponedjeljak i utorak, 25. – 26. srpnja.

Proslava koja se naziva i “Male tekije” odvijat će se u znaku predstojećeg Jubileja 300. obljetnice svetišta čiji će vrhunac biti na svetoj misu uoči svetkovine Gospe Snježne, 4. kolovoza 2016. god.

Raspored svetih misa za Male tekije je sljedeći:

–          U ponedjeljak 25. 7., uoči svetkovine, prvo će u 17 sati biti služena sveta misa na mađarskom jeziku, a potom, u 19 sati na hrvatskom sa procesijom

–          U utorak, na sam dan svetkovine, sveta misa na mađarskom bit će služena u 9 sati, a središnja sveta misa na hrvatskom u 11 sati. Završna sveta misa na hrvatskom jeziku toga dana je u 19 sati

Dobro nam došli!