Mudrim koracima u susret Jubileju

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2015/03/IMG_6673.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]Osim ustaljenih aktivnosti koje se u Tekijskom svetištu odvijaju tijekom godine, pred Ravnateljstvom istoga su veliki izazovi i odgovornost, kako zbog sve većih potreba i očekivanja suvremenog hodočasnika – vjernika, još više radi ostvarenja dostojanstvenog obilježavanja značajnog jubileja – 300. obljetnice postojanja Biskupijskog svetišta Gospe Tekijske čiji će vrhunac biti iduće, 2016. godine.

Shvaćajući da će njihova zadaća u tom svojevrsnom projektu proslave biti prilično zahtjevna i teška, te da im u pojedinim segmentima organizacije nedostaje prijeko potrebno iskustvo, ravnatelj i voditelj Svetišta – vlč. Stjepan Barišić i Petar Pifat susreli su se u Subotici, 12.03.2015. god. sa starim znancem i prijateljem, gosp. Tomislavom Žigmanovim, ravnateljem Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i njegovom suradnicom, gospođom Katarinom Čeliković, menadžericom kulturnih aktivnosti Zavoda.

Odmah na početku razgovora, ravnateljstvo Svetišta prezentiralo je aktivnosti i postignuća na polju duhovne, kulturne i materijalne obnove Svetišta, ostvarena unazad nekoliko godina, te domaćinima predočilo planove i želje od kojih bi većina trebala biti ostvarena do datuma centralne proslave Jubileja (5. kolovoza 2016. god.). 

Ravnatelj Zavoda, gosp. Žigmanov,  zahvalio je na ukazanom povjerenju, nadodajući da će Zavod, kako zbog svog djelokruga rada, tako i ograničenog kadrovskog potencijala, pomoći organizaciju Jubileja u domenima koji su u njegovoj moći. Konstatirao je da, svakako, treba nastojati da proslava sadržajno bude bogata i dobro osmišljena. 

Gospođa Čeliković naglasila je važnost sagledavanja vremenske dinamike niza događaja koji su predviđeni organizacijom, kao i pravljenja realne kadrovske, tehničke i financijske projekcije svih segmenata i aktivnosti.

Na koncu razgovora, zaključeno je da je na Ravnateljstvu Svetišta obveza vršenja uloge glavnog nositelja cijele manifestacije, uz koordinaciju i suradnju svih relevantnih institucija i pojedinaca predviđenih organizacijom proslave.