Tekije sa hodočasnicima iz Kiseljaka kraj Sarajeva

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2015/05/IMG_6814.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]Hodočašću članova župe Sv. Ilija prorok iz Kiseljaka kraj Sarajeva u svetište na Tekije bili smo svjedoci prošle subote, 16. svibnja. Za razliku od mnogobrojnih turista koji iz znatiželje razgledavanja posjećuju ovo sveto mjesto, kiseljački hodočasnici uputili su se na Tekije vodjeni vjerničkim pouzdanjem i željom za duhovnom obnovom svoga života. Milost uslišanja iskrenih molitava došli su iskusiti u hramu svetišta Gospe Tekijske čiji se zagovor i suosjećanje prema onima koji je pokorno i ustrajno traže, ovdje nebrojeno puta pokazala.

Vrhunac svoje odanosti, predanja i povjerenja Bogu pokazali su sudjelovanjem u slavlju svete mise koju je predvodio njihov župnik, fra Drago Perković, uz koncelebraciju ravnatelja Svetišta, vlč. Stjepana Barišića.

Odmah na početku mise, pozivajući vjernike na pokajanje, fra Drago nije mogao sakriti radost zbog dolaska u ovo znamenito marijansko svetište i priliku da u njemu služi svetu misu. Svoje župljane, okupljene oko Gospina oltara, pozvao je da, po uzoru na mnoge štovatelje koji su u ovoj crkvi ostavili zavjetnu pločicu – vidljivi trag svoje zahvalnosti Bogu i Gospi Tekijskoj, i oni u ovoj svetoj misi prinesu svoju duhovnu pločicu molitava i zahvalnosti.

Propovjed je imao vlč. Barišić koji je, tumačeći povijesni i duhovno povlašteni značaj Svetišta, naglasio važnost obiteljske molitve i molitve za obitelj u Svetištu, dajući najsvježiji primjer jedne žene koja svakodnevno dolazi na Tekije moliti za svoju obitelj.

Nakon svete mise, hodočasnici su prišli samom oltaru, te se, idući oko njega, osobno molili u neposrednoj blizini čudotvorne slike Gospe Tekijske.

Kraćom okr’jepom i predahom u okružju crkve završio je njihov pojet Tekijama. Dare duhovnih radosti i nagrada nebeskih ponijeli su dalje na put…ka Subotici.

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2015/05/IMG_6819-Copy.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”][pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2015/05/IMG_6823.jpg” align=”right” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”604″]