Profesori Druge osječke gimnazije na Tekijama

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2015/07/IMG_7091.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]Lijepo vrijeme, dani vikenda i želja za putovanjem uvijek nekoga dovedu u Petrovaradin. Ako je riječ o osobi ili osobama koje imaju duhovno iskustvo, potrebu ili želju posjetiti neku bogomolju, zasigurno neće propustiti priliku pohoditi dvije od najznačajnijih i najstarijih svetinja na ovome prostoru: crkvu Sv. Jurja i Svetište Gospe Tekijske u kojima im je dobrodošlicu poželio voditelj Svetišta, Petar Pifat.

Budući da susret u svetištu nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ni domaćine ni posjetitelje, nije ni grupu nastavnika i profesora koje je u subotu 4. srpnja 2015. predvodio bivši petrovaradinac, danas ravnatelj Druge osječke gimnazije, prof. povijesti Vladimir Mlinarik.

U Svetištu su bili očekivani još prije godinu dana, ali su zbog tadašnjih iznenadnih poplava u Osječko-baranjskoj županiji bili prinuđeni otkazati dolazak. Za to vrijeme, nije se mnogo šta izmjenilo, osim, vjerujemo,  njihovih želja koje su postale još veće da se vidi i doživi duh Petrovaradina. Kroz posjet spomenutim crkvama, ulicama i tvrđi, vjerujemo da su ih i ostvarili.