Hodočasnici iz Osijeka na Tekijama

Prva subota mjeseca svibnja bila je prepuna događaja u našemu Svetištu. Već u 9h na parking je stigao autobus hodočasnika iz župe Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja iz Osijeka, na čelu sa župnikom istoimene župe, paterom Paulom Karim, misionarom Družbe Duha Svetoga.

Odmah po dolasku, hodočasnici su vani, od postaje do postaje, molili pobožnost Križnog puta iza koje je u 10h sljedila sv. Misa sa propovijedi. Nakon liturgije, gosti su se kroz izlaganje voditelja Svetišta, Petra Pifata, opširnije upoznali sa poviješću i znamenitošću Tekijske crkve, a potom i sa značajem Kapele Gospe od mira u Sr. Karlovcima koju su također imali prilike posjetiti.

Poslije ručka u Svetištu, hodočasnici su organizirano pošli u vanjsko razgledanje kuće u kojoj je 1801. god. rođen najpoznatiji hrvatski ban Josip Jelačić, zatim obilazak Petrovaradinske tvrđave i ulica baroknog podgrađa Petrovaradina.

Njihov boravak u Petrovaradinu završio je slobodnim vremenom koji su imali na raspolaganju, te su u grupama i pojedinačno razgledavali centar Novoga Sada.

Vjerujemo da im je boravak u Petrovaradinu, Sr. Karlovcima i Novome Sadu bio zanimljiv i duhovno koristan, te da će nam ponovno doći u posjet. Zahvalni smo Gospodinu što je i nama omogućio susret sa braćom i sestrama iz Osijeka.