Tri autobusa iz Cerne na Tekijama

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2016/09/IMG_8635.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]Svetište na Tekijama protekle je subote 10. 9. 2016.  bilo glavno odredište 165 župljana župe Sv. Mihovil iz Cerne koji su hodočastili sa svojim župnikom vlč. Krešimirom Jukićem. U svetištu su ih uz tročlanu ekipu volontera, dočekali ravnatelj svetišta vlč. Ivan Rajković i voditelj Petar Pifat, nastojeći, kao i uvijek, svakom posjetitelju pružiti maksimalnu ponudu doživljaja toga svetog mjesta.

Dok je vlč. Jukić vani ispovijedao jedan broj svojih župljana, vlč. Rajković je ostalima u crkvi govorio o znamenitosti i povijesti svetišta, prilikama i okolnostima života u današnjema vremenu, kao i važnosti plodova koji se, u duhovnom smislu, mogu zadobiti iskrenim obraćenjem u okrilju svetišta.

Budući da se Crkva nalazi u Godini milosrđa, hodočasnici su prije svete mise koju je također služio vlč. Rajković imali pobožnost Svete krunice Božanskog milosrđa, a prije odlaska birali suvenire i nabožne predmeta, razgledali Muzej i uživali u prirodnom okružju crkve svetišta.

Njihov posjet još jedan je u nizu organiziranih hodočašća svetištu Gospe Tekijske prigodom proslave 300. obljetnice njegova postojanja. 

[pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2016/09/IMG_8632.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”][pictureframe image=”https://www.tekije.com/wp-content/uploads/2016/09/IMG_8644.jpg” align=”right” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]