Stjepan Sokolović i župa iz Šumeća na Tekijama

Svetište Gospe Tekijske svojim je jubilejom potaknulo na dolazak i bivšeg župnika petrovaradinske župe Sv. Rok, vlč. Stjepana Sokolovića koji je prije tridesetak godina premješten iz te župe u Slavoniju. Tamo se, promijenivši nekoliko župa, konačno smjestio u svoju rodnu župu Šumeće odakle je i otišao u mirovinu. Župnik koji je krstio, vjenčavao i ispratio na vječni počinak mnoge petrovaradince, hodočastio je tako sa svojim župljanima župe Pohođenje Blažene Djevice Marije u subotu 15. 10. u svoj nekadašnji Petrovaradin i svetište čiji je bio i suupravitelj.

Po dolasku i obilasku crkve Sv. Jurja, rodne kuće bana Josipa Jelačića i Petrovaradinske tvrđave, gostima je u svetištu priređen ručak nakon čega su vani molili Križni put i u crkvi imali svetu misu.

Najavljeni dolazak vlč. Sokolovića zainteresirao je i mnoge vjernike župe Sv. Rok da dođu toga dana u svetište i pozdrave se sa njime, evocirajući uspomene iz, sada već davnih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća. Prije odlaska, Sokolović je svima uputio i poruku da se, iako ih je znatno manje nego li prije, nastoje održati, čuvajući i njegujući vjeru i sveukupni identitet koji su naslijedili od svojih starih.