Crkva je otvorena svakodnevno od 10h do 18h. Svete mise služe se srijedom, subotom i nedjeljom u 17h.

Združeni posjet hodočasnika iz Požeške biskupije

Združeni posjet hodočasnika iz Požeške biskupije

thumbnailPosljednjeg vikenda u mjesecu svibnju imali smo prigodu ugostiti dva autobusa hodočasnika iz Požeške biskupije koji su odvojeno planirali svoje putovanje u ove naše krajeve baš na isti dan – subotu 27 svibnja 2017. Jedna grupa bila je sastavljena od djelatnika, roditelja i djece Katoličke osnovne škole iz Požege u R. Hrvatskoj koje je predvodio njihov ravnatelj vlč. Želimir Žuljević a druga grupa bili su župljani župe Podgorač sa vlastitim župnikom vlč. Željkom Benkovićem.

Oni su odmah po dolasku ušli u crkvu i zahvalili se Tekijskoj Gospi spontanom pjesmom. Zatim su zajednički obavili pobožnost Križnoga puta a potom i Svetu Misu na kojoj su sami animirali pjevanje. Nakon Sv. Mise rektor svetišta upoznao je hodočasnike s poviješću i duhovnošću svetišta. Za uspomenu na ovo hodočašće od uprave svetišta dobili su simboličan poklon: zavjetnu molitvu Gospi Tekijskoj i Tekijsku himnu Ilije Okrugića –Srijemca Oj Tekijska Gospo sveta.

thumbnail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>