Crkva je otvorena svakodnevno od 10h do 18h. Svete mise služe se srijedom, subotom i nedjeljom u 17h.

Završetak hodočasničke 2017. godine na Tekijama

Završetak hodočasničke 2017. godine na Tekijama

thumbnailU subotu 28. listopada 2017. na blagdan sv. apostola Šimuna i Jude Tadeja zatvorili smo hodocasničku godinu u Tekijskom svetištu. Sveta misa bila je osobito namjenjena našim bolesnim vjernicima koje su njihovi najmiliji doveli da bi cijela zajednica pokazala svoje zajedništvo s njima i njihovim patnjama u bolesti i nemoći i na jedan direktan i vidljiv način.

Rektor svetišta vlč. Rajković, u svojoj propovijedi osobito je istakao značaj duhovnog ozdravljenja koje daruje uskrsli Krist i značaj patnje koja nije uzaludna samo ako je sjedinjena sa Kristovom patnjom na križu za spasenje svijeta. U patnji i bolesti čovjek treba strpljenja, snage i jakosti i to važi jednako kako za bolesnike tako i za one koji se o njima brinu.

thumbnailPoslije završetka sv. mise čije je pjevanje na orguljama predvodila orguljašica Stanislava Blažević, svi su bili pozvani da liturgijsko zajedništvo nastave u prostorijama Tekijskog muzeja gdje su marljive i darežljive ruke naših vjernika pripremile mali domjenak.thumbnail

Zahvalni Bogu i Bezgrješnoj Djevici na protekloj godini svim hodočasnicima koji su pohodili ovo svetište obilje Božjeg blagoslova i neka ih prati zagovor naše nebeske Majke – pomoćnice kršćana.

thumbnail thumbnail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>