Crkva je otvorena svakodnevno od 10h do 18h. Svete mise služe se srijedom, subotom i nedjeljom u 17h.

Vjeroučenici iz Subotice posjetili Tekije

Vjeroučenici iz Subotice posjetili Tekije

thumbnailU subotu 27. travnja 2017. naše svetište posjetila je grupa djece iz osnovne škole „Miloš Cenjanski“ iz Subotice. Jednodnevni izlet vjeroučenika obje konfesije, katoličke i pravoslavne koji je predvodila vjeroučiteljica i katehistica Nevena Gabrić zaustavila se u našem svetištu Snježne Gospe kao jednom od značajnijih sakralnih mjesta na području Srijema.

Djecu je s bogatom poviješću i duhovnom značaju ovoga svetišta upoznao ravnatelj vlč. Ivan Rajković. Njih se najviše dojmilo povijesno događanje i tijek Petrovaradinske bitke kao i neka svjedočanstva hodočasnika koji su ovdje ostavljali svoje zahvale za brojna uslišanja koja su dobili po Gospinu zagovoru.

Poslije kratkog odmora i šetnje do izvora podno Tekijskog svetišta koji datira još iz turskih vremena djeca su sa svojom vjeroučiteljicom nastavila izlet obilazeći još neke značajnije Fruškogorske manastire.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>