Crkva je otvorena svakodnevno od 10h do 18h. Svete mise služe se srijedom, subotom i nedjeljom u 17h.

Stjepan Sokolović i župa iz Šumeća na Tekijama

Stjepan Sokolović i župa iz Šumeća na Tekijama

thumbnailSvetište Gospe Tekijske svojim je jubilejom potaknulo na dolazak i bivšeg župnika petrovaradinske župe Sv. Rok, vlč. Stjepana Sokolovića koji je prije tridesetak godina premješten iz te župe u Slavoniju. Tamo se, promijenivši nekoliko župa, konačno smjestio u svoju rodnu župu Šumeće odakle je i otišao u mirovinu. Župnik koji je krstio, vjenčavao i ispratio na vječni počinak mnoge petrovaradince, hodočastio je tako sa svojim župljanima župe Pohođenje Blažene Djevice Marije u subotu 15. 10. u svoj nekadašnji Petrovaradin i svetište čiji je bio i suupravitelj.

Po dolasku i obilasku crkve Sv. Jurja, rodne kuće bana Josipa Jelačića i Petrovaradinske tvrđave, gostima je u svetištu priređen ručak nakon čega su vani molili Križni put i u crkvi imali svetu misu.

Najavljeni dolazak vlč. Sokolovića zainteresirao je i mnoge vjernike župe Sv. Rok da dođu toga dana u svetište i pozdrave se sa njime, evocirajući uspomene iz, sada već davnih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća. Prije odlaska, Sokolović je svima uputio i poruku da se, iako ih je znatno manje nego li prije, nastoje održati, čuvajući i njegujući vjeru i sveukupni identitet koji su naslijedili od svojih starih.

thumbnail thumbnailthumbnail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>