O Tekijama i u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture

[pictureframe image=”http://www.tekije.com/wp-content/uploads/2015/03/IMG_6678.jpg” align=”left” lightbox=”true” title=”” link=”” width=”45″ height=”auto”]O planovima predstojeće obnove Tekijskog svetišta razgovaralo se u četvrtak, 12.03.2015. god. i u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Petrovaradinu. Sastanak je iniciralo Ravnateljstvo Svetišta na čelu sa vlč. Stjepanom Barišićem, s ciljem informiranja o preduzetim aktivnostima Zavoda glede izrade i provedbe projekata obnove Tekijskog svetišta.

U srdačnom razgovoru sa direktorom ove ustanove, gosp. Zoranom Vapa, spomenuti su najprije zaključci doneseni na prošlom sastanku predstavnika Pokrajinskog i Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture sa srijemskim biskupom i ravnateljstvom Svetišta, održanom u rezidenciji srijemske biskupije u Petrovaradinu, 4. ožujka 2014. godine. Njima je bilo predviđeno provođenje niza aktivnosti koje bi imale za cilj izradu projektne dokumentacije obnove eksterijera, enterijera i parternog uređenja Crkve i svetišta. Ravnatelj, vlč. Barišić, obavijestio je gosp. Vapu da su u međuvremenu obavljena geodetska mjerenja cijeloga kompleksa Svetišta, te da je najbliža parcela koja se nalazila u privatnom vlasništvu jedne susjede nedavno otkupljena i sada je u postupku uknjižbe prava vlasništva u korist Biskupije.

Na koncu razgovora, dogovoreno je da se u četvrtak, 19. ožujka, održi zajednički sastanak u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada, kako bi se u cjelosti sagledao ostvareni napredak na polju pripremnih aktivnosti obnove Biskupijskog svetišta Gospe Tekijske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.