Crkva je otvorena svakodnevno od 10h do 18h. Svete mise služe se srijedom, subotom i nedjeljom u 17h.

Hodočašće gimnazije “Paulinum” na Tekije

Hodočašće gimnazije “Paulinum” na Tekije

thumbnailGodina 2016. u kojoj Biskupijsko svetište Gospe Tekijske proslavlja tri stotina dugu povijest milosti i, u duhovnom smislu, povlaštene sadašnjosti i milosrđa za hodočasnike, molitelje i vjernike, nagnala je na put i sjemeništarce, profesore i odgojitelje sjemeništa i gimnazije “Paulinum” u Subotici koji su u subotu 24. 9. hodočastili u ovo znamenito Marijansko svetište.

Ulazeći u crkvu kroz vrata koja su i Vrata milosrđa, subotički su hodočasnici u ovoj svetoj godini i dvostrukom jubileju za svetište, došli iskusiti ljubav Boga koji tješi, oprašta i daje nadu. Te su milostiprimali kroz meditaciju, predvođenu po sjemeništarcu Srijemske biskupije Đuri Juhasu, a napose po svetoj misi koju je, uz koncelebraciju ravnatelja svetišta vlč. Ivan Rajkovića i prefekta vlč. Lasla Tojzana, predvodio rektor sjemeništa mons. Josip Mioč. Poslijepričesni dio liturgije obogatila je pjesma “Ave Maria” Vladimira Nazora koju je pročitao Patrik Klarus, kao i instrumentalna izvedba Bachove skladbe “Gospodine, ti stojiš pokraj mene” koju je na flauti odsvirao Danijel Hatnađ.

Tijekom boravka u svetištu, hodočasnici su posjetili i nedavno otvoreni muzej, kao i srednjovjekovni tekijski izvor. Nakon svete mise i ručka, posjetili su i Kapelu Gospe od mira u Sremskim Karlovcima, a potom pošli nazad u Suboticu.

thumbnailthumbnail

 

Foto: P. Pifat/F. Koczó

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>